MenetBrand

Változhat a menetrend, továbbá P+R parkoló és sétálóövezet is épülne a Zsolnay Negyednél

A tömegközlekedés is gördülékenyebbé válna a a Balokány-ligetnél, amennyiben a helyi civil szervezeteknek sikerülne megteremtenie a pécsi fürdőhöz kapcsolatos feltételeket. Habár az ötlet egyelőre messze van a megvalósulástól, érdemes egy pillantást vetni a kialakult helyzetre.

Mi a helyzet a pécsi fürdővel?

A Balokány-ligetért Egyesület és a Pécsi Zöld Kör egyesületének tagjainak nem titkolt célja, hogy helyrehozzák a Balokány-liget területét és akár az sem elképzelhetetlen, hogy hosszú távon visszatérjen a helyiek nagy kedvence, a pécsi fürdő. Ehhez azonban több változtatásra és feladat végrehajtására is szükség lesz: ilyen például az önkormányzattal és a területet magántulajdonban birtokló céggel való megegyezés – utóbbinak azonban más elképzelései vannak.

Sétálóövezet, a tömegközlekedés népszerűsítése és P+R parkolók kiépítése

Amennyiben a civil szervezet eléri célját és sikerül elkezdeni a projektet, az a pécsi tömegközlekedést is érintené. Megsokszorozná a területre látogatók számát, mely ezzel újra az egyik legnépszerűbb lehetne az egész városban. Ehhez szükség lenne olyan fejlesztésekre, mint a sétálóövezet biztosítása, a P+R parkoló kiépítése és természetesen a tömegközlekedés rugalmasabbá tétele.

Négycsillagos szálloda épülne

Habár konkrét terv nincs a szállodáról, abban az esetben szükség lenne rá, ha megvalósulna a projekt. A családok és látogatók szívesebben térnének be Pécsre és a fürdő környékére, ha a kényelmes szállás is biztosítva van számukra. Turisztikai szempontból mindez feldobná Pécs városát, de a gazdasági mutatókat tekintve sem lenne utolsó. 

Hogyan juthatunk el a Zsolnay Negyedhez?

Habár a volt pécsi fürdő helyszínéről jelenleg nem sok szépet lehet írni, körülötte több olyan látványosság is található, mely miatt érdemes kilátogatni a városrészre. A Zsolnay Negyed, a Tudásközpont és a Kodály Központ (kívülről és belülről egyaránt) kihagyhatatlan ajánlat Pécsen. 

A helyszín a belvárosból akár egy könnyed sétával megközelíthető, de busszal szintén gyorsan eljuthatunk a célig. Busszal a 2-es, a 2A, a 4Y és a 13-as járat segítheti az utazást az uránvárosi és belvárosi, keleti városrész útvonalait átölelve, a kertvárosiaknak pedig a 3-as jelenthet megoldást. 

A Zsolnay Kulturális Negyed parkja nyitvatartási időn belül (alapesetben reggel 6.00-tól este 23:30-ig) látogatható, a biztonságot pedig köztéri kamerák biztosítják.

Borítókép: zoldkalauz.hu

További hírek