MenetBrand

Új túraútvonalak Pécs térségében: körbetekerhetjük egész Baranyát

Több milliárdos turizmusfejlesztési koncepció részeként épül számos új kerékpárút Baranyában. Mindez hosszú ideje az egyik legnagyobb turisztikai célú kerékpárút-fejlesztés – írja a Pécs Aktuál.

A koncepció a turizmusfejlesztés részeként épül és elsősorban a mohácsi, dél-baranyai régiót érinti. Az egyik alapgondolat, hogy összekapcsolják Baranya megye különböző látnivalóit.

Hargitai János országgyűlési képviselő a lapnak elárulta, hogy a Sátorhely-Nagynyárád – Bóly közötti szakasz a Mohácsi Nemzeti Emlékhely mellett halad majd el, kiemelt jelentőséggel bír a Mohács 500 programsorozatban. A turisták több ponton történelmi betekintést kapnak majd a mohácsi csata eseményeiről egy applikáción keresztül.  A megvalósult szakasz bekapcsolódik a megyei kerékpárútrendszerbe, Bólyt érintve a Karasica partján egészen Villánykövesdig lehet tekerni, érintve a nagyharsányi szoborparkot, emelte ki a politikus.

Siklós-Máriagyűd szakaszon 2,3 km-nyi kerékpárútszakasz tervezése kezdődik, amely a kerékpáros forgalom biztonságos csatlakozását teszi majd lehetővé a már meglévő nagytótfalui szakaszhoz.

Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője is szót ejtett a fejlesztésről: elmondta, hogy a Drávacsehinél tervezett 1,8 kilométeres szakaszról a tervezett etap a megye kerékpárút-hálózatához a Fekete-víz bal parti töltésén az Eurovelo 13 nemzetközi kerékpárúthálózatra történő csatlakozással fog kapcsolódni. A hiánypótló fejlesztés lehetővé teszi, hogy a Bőköz fesztiválban részt vevő települések biztonságosan és könnyedén két keréken is megközelíthetőek legyenek a turisták számára.

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke a sajtótájékoztatón azt a tényt ismertette, hogy az elmúlt években 5,6 milliárd forintból indultak el kerékpárút-fejlesztési és közlekedésbiztonsági fejlesztések a megyében. A most záruló fejlesztési ciklusban a megye különböző helyszínein, többek között Siklóson, Mohácson, Kozármislenyben, Szigetváron és Szentlőrincen is használják a megépült beruházásokat, számos építkezés pedig jelenleg is zajlik.

Forrás
Borítókép: bringazas.hu

További hírek