MenetBrand

Indul az élet Pécsen: jönnek a diákok, változik a menetrend

Változik a menetrend Pécsen 2021. szeptember elsejétől. A Tüke Busz Zrt. közleményében tudatta, miképp járnak majd a buszok, mikor és hogyan üzemel a PTE jegypénztár és szükséges-e maszkot viselni a járatokon.

A 2021/22 tanévhez kapcsolódó, őszi menetrend bevezetése

2021. szeptember 1-jétől (szerda) a tanítási időszakra érvényes őszi menetrend szerint közlekednek a Tüke Busz Zrt. járatai. Az alap- és középfokú oktatási intézményekben, a felsőoktatásban jelenléti oktatással indul a tanév, és lecsökkent az otthoni munkavégzések száma is. A menetrend ezért kisebb eltérésekkel a 2020. szeptemberében és októberében érvényes menetrenddel közel megegyező tartalmú.

A szeptembertől érvényes részletes menetrendek és a menetrendfüzet a társaság weboldalán, valamint szeptember 1-jétől az egyes megállóhelyi tájékoztató táblákon érhetőek el. A Szigeti út teljes megnyitásával az őszi menetrend idején már újra az eredeti útvonalon közlekednek a 25, 26, 27, 28, 29-es jelzésű) autóbuszok.

A társaság arra kéri utasait, hogy a szeptember 1-jén bevezetésre kerülő menetrenddel kapcsolatban előzetesen feltétlenül tájékozódjanak a járatok új indulási időpontjáról, amely megkönnyíti a munkába és iskolába történő időbeni eljutást. A Tüke Busz Zrt. arra számít, hogy az iskolakezdéshez kapcsolódva többen indulnak útnak a városban autóval és kerékpárral is, így a társaság fokozott türelmet, óvatosságot és odafigyelést kér minden városban közlekedőtől.

Szeptember 1-től újra üzemel a PTE jegypénztár:

Újra lehet menetjegyet és bérletet váltani a PTE BTK TTK Aula menetjegy-és jegypénztárban 2021. szeptember 1-jétől.
Nyitvatartás:
Minden hónap 1-jétől 7-éig (szeptember – június hónapok között)
Munkanapokon: 7.30 – 16.30

Bérletek érvényessége: az iskolakezdés zavartalan biztosítása és megkönnyítése érdekében a Tüke Busz Zrt. szeptember hónapra érvényes valamennyi, összvonalas típusú bérletét 2021. augusztus 27-étől már elfogadja a helyi járatú autóbuszokon történő utazáskor.

A nyári időszakhoz képest a jelenléti oktatás beindulásával szeptemberben ugrásszerűen megnövekednek az utazási igények, így az intézkedés elősegíti a pénztárakban a várakozási idő csökkenését, és biztosítja az utasok színvonalasabb kiszolgálását. A társaság szerint a szeptemberi bérletek korábbi érvényességi idejének biztosításával tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válik a bérletváltás a tanévkezdéshez kapcsolódó napokban.

Az augusztus havi bérletek szeptember 5-én, éjfélig érvényesek utazásra. Az okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolniuk a mobiljegy használatát, amely gyors és biztonságos megoldást jelent. Az elektronikus jegy ára 350 Ft, amely megegyezik a bérletpénztárakban vagy a Tüke Busz Zrt. viszonteladói partnereinél elővételben váltható, papír alapú jegyek árával és az érvényesítés pillanatától kezdődően jogosít utazásra.

A társaság felhívja utasai figyelmét, hogy a bérletezési időszak végéig, azaz – 2021. szeptember 7-éig – a társaság időszakos nyitva tartás szerint üzemelő jegypénztáraiban is megvásárolhatók a bérletek. 2021. szeptember 7-ét követően ismét az állandó nyitva tartás szerint üzemelő jegypénztárakban, a MÁV Menetjegyirodában, valamint a Vasútállomás, Utascentrumában lehet a helyi járatokra érvényes bérletet vásárolni.

Maszk használata a helyi járatokon

Bár jogszabály szerint a közösségi közlekedés használatakor jelenleg nem kötelező a maszk viselése, a Tüke Busz Zrt. azt javasolja és ajánlja utasainak, hogy aki szeretné, viselje a szájat és orrot eltakaró maszkot a pécsi helyi járatú autóbuszokon. A társaság kiadott közleményében arra emlékeztet: a járványügyi szabályok betartása és egyéni döntés alapján a maszk viselése az egészség megőrzésében fontos tényező lehet, így ügyintézéskor az ügyfélszolgálati irodában, valamint a bérlet, menetjegy vásárlásakor a bérletpénztárakban is előnyös lehet a védőeszköz használata.

Vigyázzunk magunkra és egymásra a jövőben is!

Forrás
Borítókép: UnivPécs

További hírek