MenetBrand

Fokozott ellenőrzések a pécsi járatokon 2021 őszétől

Fokozott ellenőrzésekre lehet számítani a pécsi buszokon szeptembertől. Érdemes tehát élni a jegy- és bérletvásárlás lehetőségével. 

A Tüke Busz Zrt. közleménye

Udvarias, de korrekt és határozott fellépésre számíthatnak a pécsi autóbuszokon utazók: a társaság ellenőrei 2021. szeptember 13-tól folyamatosan, tervezetten és célzottan ellenőrzik a pécsi helyi járatokon utazókat, ezen felül pedig megállóhelyi ellenőrzésekre is sor kerül a közeljövőben.

A Tüke Busz Zrt. hangsúlyozza: az ellenőrzés célja a társaság szolgáltatásait jogosulatlanul igénybe vevők számának csökkentése azoknak az utasoknak a védelmében, akik érvényes menetjeggyel vagy bérlettel utaznak. A társaság felhívja a figyelmet arra, mindannyiunk közös érdeke annak belátása, hogy aki nem fizet a szolgáltatásért, az közvetve éppen azokat az utasokat károsítja meg, akik számára természetes, hogy a szolgáltatások nem ingyenesek. Továbbra sem a büntetés, hanem a jegy vagy bérlet nélkül utazók számának csökkentése a cél. Kiemelten fontosnak tartja a társaság azt is, hogy a rendbontó, hangoskodó, az utazás során nem megfelelő magatartást tanúsító utasokat az utazási feltételek szerint kizárja az utazásból.

A társaság fontosnak tartja az ellenőrzések folytatását, amely tervezetten történik: a kiemelt járatok és nagy utasforgalmú, belvárosi buszmegállók mellett a peremkerületek megállóiban és az autóbuszokon is a bliccelő utasok kiszűrése a cél.

Hol és mennyiért vehetünk jegyet vagy bérletet Pécsen?

Napjainkban már nem nehéz jegyet vásárolni egy-egy járatra. Megtehetjük a “klasszikus” módszerrel, miszerint elsétálunk valamelyik bérletpénztárhoz. Pécs több területén is találhatunk ilyet: 

 • Millennium Üzletház (7621 Pécs, Rákóczi u. 60.)
 • Távolsági autóbusz-állomás (7622 Pécs, Nagy Lajos király u. 20.)
 • 7632 Pécs, Csontváry utca 10.
 • Uránváros, autóbusz-állomás
  (7634 Pécs, Páfrány u. 4)
 • Budai autóbusz-állomás
  (7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 118.)
 • Vasútállomás, Utascentrum
 • MÁV menetjegy-iroda
  (7621 Pécs, Jókai u. 7.)
 • PTE BTK TTK Aula
  (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.)

Nem feltétlenül szükséges azonban a személyes jelenlét sem. Digitális úton, applikáción keresztül is vásárolhatunk helyi menetjegyet. A vásárlás egyszerű és gyors, majd az e-jegyet elég a busz oldalán található QR kóddal beolvasni. A díjakról, különböző kedvezményekről és részletekről az alábbi linken olvashatsz.

Forrás
Borítókép: Made in Pécs

További hírek