MenetBrand

Fejtsd ki a véleményed a pécsi klímavédelemmel kapcsolatban!

Az elektromos buszok és a tömegközlekedés korszerűsítésével már elindult egyfajta “zöld” stratégia Pécsen. Ennek ellenére továbbra is akadnak megoldatlan kérdések a városban. A helyiek is közölhetik véleményüket a városvezetéssel az új kezdeményezés nyomán – írja a PécsMa.hu.

Klímavédelmi stratégiával kapcsolatos fejlesztések Pécsen

Az elmúlt években több kezdeményezés is útnak indult. Idetartozik az

  • önkormányzati intézmények energetikai felújítása,
  • a naperőművek létesítése,
  • az elektromos buszok beszerzése,
  • az alternatív közlekedési módok (pl. PécsiKe) támogatása és a
  • szemléletformáló kampányok és programok lebonyolítása

egyaránt. A város önkormányzata pedig most a lakosság véleményét is kikéri. Álláspontjuk szerint ugyanis a tartós és hosszú távú eredmények eléréséhez elengedhetetlen, hogy a helyi emberek mindennapi problémáin keresztül is lássák a problémákat. 

A 2021-es klímavédelmi stratégia

Az önkormányzat sikeres pályázatának eredményeként elkészült a pécsi klímavédelmi stratégia véleményezésre alkalmas változata, amelyben egyrészt az eddig megtett intézkedések és eredményeik, másrészt a jövőben megvalósítandó feladatok és a tőlük várt eredmények találhatók.

A stratégiában megfogalmazott célok és projektszintre lebontott beavatkozások nem tekinthetők kizárólag az önkormányzat céljainak: ezekre olyan közös célokként kell tekinteni, amelyek megvalósításában a lakosság, a gazdasági élet szereplőinek együttes és aktív szerepvállalása szükséges.

A szerepvállalásnak az első lépése a stratégia lakossági véleményezése: a dokumentum elolvasását követően várják a pécsiek véleményét. A témába vágó és a stratégiát erősítő javaslatokat be fogják építeni a végleges dokumentumba.

Kép: PécsMa.hu

A részletes terv és véleménynyilvánítás

A klímavédelmi stratégia és cselekvési terv anyaga itt érhető el.

Az észrevételeket a következő email-címre várják október 30-ig: kornyezetvedelem@ph.pecs.hu.

Forrás
Borítókép: PécsMa.hu

További hírek