MenetBrand

Közeleg a karácsony és az ünnepi hangulat Pécsen

A karácsony már itt kopogtat a közelben, így pár napon belül Pécs is felölti ünnepi ruháját a Biokom munkatársainak köszönhetően. A Mindenki Karácsonyfája pénteken érkezett meg a Széchenyi térre, de több városrésznek saját fenyője is lesz. A megszokott adventi díszek mellett pedig újakat is találhatnak majd a pécsiek és a városba látogató turisták – írja közleményében a Biokom.

Karácsonyi hangulat Pécsen

Hamarosan itt a karácsony. Ennek megfelelően Pécs utcái, terei is díszbe öltöznek. A megszokott dekorációk mellett újdonságok is lesznek: két fénykaput állítanak fel a belvárosban, amelyek remek hátteret adnak majd az ünnepi szelfiknek. Az egyik a Széchenyi téren, a Hunyadi-szobor mellett, a másik az Irgalmasok utcája-Jókai tér kereszteződésében kap helyet. A Ferencesek utcájában a kandeláberekre kerül 10 új dísz, ezeket is érdemes lesz felfedezni. A város adventi koszorúját könnyű lesz meglátni a Dzsámihoz vezető lépcső tetején a maga csaknem 2,5 méteres átmérőjével.

A Kossuth tér is ünnepi díszt kap, a Mecsekerdő Zrt. Ágoston Andrea önkormányzati képviselő közbenjárásának köszönhetően 8 fenyőfát ajánlott fel a Biokom számára, amelynek tartóit a cég karbantartó részlegének munkatársai készítettek el.

Hol lesznek a karácsonyfák?

A hangulat persze nem lenne teljes a karácsonyfák nélkül, amelyek idén is több városrészbe kerülnek. A Széchenyi térre a Mindenki Karácsonyfája pénteken érkezett meg, díszítése már el is kezdődött. A 12 méteres lucfenyőt egy pogányi család ajánlotta fel. A fa alatt az aranyszínű kisvonat mellett helyet kap majd egy új betlehem is, amihez az istállót asztalos szakembereink készítették el.

Hamarosan pedig a többi városrészbe is megérkeznek a fenyőfák. Uránvárosban, a 17 emeletes épület előtti téren december 6-án állítják fel a Blaha Lujza utcából érkező fenyőt. Kertvárosban, a Csontváry-sétánynál szintén ezen a napon díszitik fel a Keszüből felajánlott fát. A keleti városrész karácsonyfája ismét a Komjáth Aladár utcában kap helyet, az ürögi városrészé pedig a Magyarürögi út-Szigeti út-Rácvárosi út kereszteződésében. Mindkettőt december 7-én állítják fel. Hirdre és a Megyeri térre pedig egy nappal később, december 8-án érkezik meg a karácsonyfa – utóbbira a díszeket pécsi bölcsődés és óvodás kisgyermekek készítik.

Újdonság, hogy az egykori FEMA áruháznál kialakított körforgalomnál lévő PÉCS felirathoz is felállítanak egy nagyjából 4,5 méteres karácsonyfát december 8-án, alá pedig ajándékdobozok kerülnek, amelyet szintén a karbantartási részleg munkatársai készítenek. A karácsonyfákon is lesznek új díszek, 100 darab óriás szaloncukor teszi még hangulatosabbá a fenyőket.

Forrás
Borítókép és fotók: PécsMa.h

További hírek