MenetBrand

Kedvező hírek a pécsi kutyásoknak és bringásoknak

A kutyabérletet június elsejétől vezeti be az önkormányzat, így nem kell minden egyes utazás után külön jegyet váltanunk kedvenceinknek. További újdonság, hogy biciklitartókat helyeznek a pécsi járatokra, segítve a bringásokat. 

Június elsejétől jönnek a változások

A 2020-as döntés értelmében idén júniustól vezetik be a kutyabérletet, melynek tervezett ára havi 3900 forint. Mindez azért jelenthet nagy segítséget a pécsi lakosoknak, mert nem lesz szükség minden egyes alkalommal újabb és újabb jegyeket váltani az ebek után. A létszámkorlátozást is újragondolják, hiszen a jelenlegi szabályok szerint mindössze egy kutya utazhat az adott járaton. 

Farkas Tamás, a Misina Állatvédelmi egyesület elnöke az ATV-nek elárulta, hogy támogatja a bérlet bevezetését. 

Nem a kutyabérlet az egyetlen újdonság: a pécsi bringások is jól járnak. A koronavírus-járvány idején megsokszorozódottak a “zöld” megoldások, így egyre többen választanak kerékpárt a mindennapi utazáshoz. Ezúttal pedig már a pécsi tömegközlekedésben is részt vehetünk (a tervek szerint szintén 2021 nyarától), a buszokon kihelyezett biciklatartóknak köszönhetően. A hírt Ruzsa Csaba, Pécs alpolgármestere erősítette meg az ATV Magyarország Híradóban. 

A Mecseken közlekedő szólóbuszok belterében alakíthatják ki a kerékpárok biztonságos szállítását biztosító kerékpártartókat. A Szabad Pécs információi szerint a tárolás díja egy darab menetjegy árával lesz azonos.

Borítókép: bama.hu

További hírek