MenetBrand

Idővonal

2023 Augusztus 1

Google Hirdetések

Rentábilis útra terelve a szolgáltatás üzleti minőségét: a MenetBrand csoport termékeiben 9 reklám mentes év után hivatalos Google Hirdetések jelennek meg.

2023 Q1

Közlekedő füzet

Megjelent a MenetBrand csoport első 14 oldalas nyomtatott lapszáma, amelyet Közlekedő füzetnek hívnak. Az érdeklődésre való tekintettel digitálisan is elolvasható.

2023 Május 1

Országos lefedettség

Kialakítottuk a MÁV-Volán csoport életében az egyik lehetetlennek vélt adatprezentálást. Az országos GTFS hálózatot újra modelleztük és a kapott struktúrával immáron járat alapon lehetséges az utasok számára értelmezhető menetrendeket biztosítani. Az új rendszer fejlesztése bő két évig tartott, amely 2023 májusában került teljes átadásra.

2020 Q4

Kiterjesztett GTFS

Az elmúlt évek 80 százalékpontos mutatóit látva, a tervező asztalra került a webes rendszerünk teljes felújítása. A statikai értelemben vett 100 százalék mellett kiemelt cél volt, hogy piac elsőként tudjunk útvonalcsoportokat tömöríteni, - ezzel létrehozva az univerzális útvonalakat. Ez a tömegközlekedési szolgáltatók egyik legkülönlegesebb adatvizualizálása. Bővebb információ a kapcsolódó informatikai (GTFS) weboldalunkon olvasható.

2020 Május 26

Terjeszkedés: Miskolc, Szeged

Az adat-előállító rendszerünk 2.0-ra fejlődött, ezért automatikusan adta a lehetőség, hogy további városokban lehessen indítványozni a menetrendet. Így vált elérhetővé Miskolcon és Szegeden is a szolgáltatás, 3.4.2-es verziónévvel.

2020 Február

Huawei App Gallery

Az USA által kihirdetett szankciók nem a HUAWEI számára kedveztek. A vállalat ezért létrehozta az saját HMS szoftvercsomagját. Ettől kezdve teljeskörű támogatottságot kaptak a MenetBrand mobilappjai is. Az érintett eszközök így a Google Térképek helyett a TomTom lehetőségeit használják ki. A debütálásukra a hivatalos App Gallery Áruházban került sor.

2019 Q4

Kotlin nyelvre állás

Az JetBrains és a Google jóvoltából a projekt forráskódja az új Kotlin nyelvi alapokra lett helyezve. Ennek stabilitása egy napi 20 ezer aktivitást mutató appon keresztül volt teszteltve, így magabiztosan került itt is bevezetésre.

2018 Február

Menetrend Budapest

A GTFS állományok sikeres redukálását követően üzembe lett helyezve a fővárosiak számára a teljesen megújult 3.0-ás kiadás. Főverziót tekintve exkluzív kiadást jelentett mindez. A stabil kiadás elött 4 hónapig volt publikus teszten a fejlesztés.

2017 Tavasza

Saját szerver

Az idő teltével mind a manuális, mind a harmadik fél által alkalmazott adatbázis nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket. Mivel a projekt kinőtte önmagát és az arra épülő funkcionális hatáskörét, így saját webes rendszer lett létrehozva a GTFS alapú menetrendek összeállítására. Ezzel kezdetét vette az új 3.x-es app kiadások tervezése is. Mi több, a csapat 2 főre emelkedett.

2015 Február

Automatizált menetrendek

A közel másfél évig tartó manuális menetrend írása teljesen megszűnt. Ettől kezdve egy harmadik fél által létrehozott, - GTFS jellegű, adatbázisra állt át a szolgáltatás. Ez a rendszer elsőként a felhőből frissült, amely folyamatosan naprakész volt. Kapcsolódó app verzió: 2.2.0

2014 Március 23

Menetrend Pécs

A hosszas munka meghozta gyümölcsét. Temérdek, de annál motiválóbb időszakot követően, - egy szép tavaszi napon, megjelent a Google Play Áruházban a Menetrend Pécs alkalmazás legelső 1.0-ás verziója.

2013 Június

Ötlet

Elégedettlenül nézve az egyetlen támogatott alkalmazás megszűnését: az ötletdobozba került a következő lehetőség kialakítása. Több hónapos keresést követően 2013 szeptemberében valódi munka indult a Menetrend Pécs létrehozására.