MenetBrand

Idővonal

2021 Q2

MÁV-START: Országos lefedettség

Alapozva a webes rendszerünk fejlettségi szintjére, megalakult a Mávcsoport életében az egyik lehetettlennek vélt adatprezentálás. Az országos hálózat újra-modellezett eredményének köszönhetően létrejött az első valódi struktúra, amely járat alapon biztosít lakosság által is értelmezhető menetrendeket, csakúgy, mint egy megszokott a városi tömegközlekedés rendszerében. A több hónapon át tartó fejlesztési ciklust követően 2021 Tavaszára megjelent az ország első, - teljes lefedettséggel rendelkező, járat alapon prezentáló mobilalkalmazása.

2020 Q4

Adatok: 100%

Megelégelve az elmúlt évek 85-90%-os pontossági mutatóit, elkészítésre került a webes rendszerünk 3.0-ás kiadása. A statikai értelemben vett pontosság mellett, piac elsőként jöttek létre az univerzális útvonalak a szolgáltatásban. Ez utóbbi a tömegközlekedési szolgáltatók egyik legkülönlegesebb adatvizualizálási vágya. Bővebb információk a kapcsolódó blogbejegyzésben találhatóak.

2020 Május 26

Terjeszkedés: Miskolc, Szeged

Az adat-előállító rendszerünk 2.0-ra fejlődött, ezért automatikusan adta a lehetőség, hogy további városokban lehessen indítványozni a menetrendet. Így vált elérhetővé Miskolcon és Szegeden is a szolgáltatás, 3.4.2-es verziónévvel.

2020 Február

Huawei App Gallery

Köztudott, hogy az USA által kihirdetett szankciók nem a Huawei számára kedveznek. Ez végett a vállalat elő is rukkolt egy a funkcionalitásában gms-re minimum hasonlító szoftvercsomaggal. Ez eredményezte, hogy ettől kezdve teljeskörű hms támogatottságot kaptak az appok. A megjelenést illetően a TomTom alapú térképekben fedezhető fel hozzáadott érték. Így debütálásra is kerültek az alkalmazások a hivatalos App Gallery áruházban.

2019 Q4

Kotlin nyelvre állás

Az JetBrains és a Google jóvoltából a projekt forráskódja az új Kotlin nyelvi alapokra lett helyezve. Ennek stabilitása egy napi 20 ezer aktivitást mutató appon keresztül volt teszteltve, így magabiztosan került itt is bevezetésre.

2018 Február

Budapest: publikálás

A sikeres GTFS állományok leredukálását követően kérdés nélkül lett üzembe helyezve a fővárosiak számára a teljesen megújult 3.0-ás kiadás. Főverziót tekintve pedig exclusive kiadást illetett. Az első stabil kiadást megelőzően 3-4 hónap publikus teszten vehettek részt a felhasználók a Google Playen keresztül.

2017 Tavasza

Saját backend megteremtése

Az idő teltével mind a manuális, mind a harmadik fél által alkalmazott adatbázis nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket. Mivel a projekt kinőtte önmagát és az arra épülő funkcionális hatáskörét, így saját webes rendszer lett létrehozva a GTFS alapú menetrendek összeállítására. Ezzel kezdetét vette az új 3.x-es app kiadások tervezése is. Mi több, a csapat 2 főre emelkedett.

2015 Február

Automatizált menetrend bevezetése

Megelégelve a közel másfél évig tartó manuális menetrend írását, egy harmadik fél által létrehozott adatbázisra állt át a szolgáltatás, mely immáron automatikusan frissült a felhőből az alkalmazáson belül. App verzió: 2.2.0

2014 Március 23

Pécs: publikálás

A hosszas munka meghozta gyümölcsét. Így temérdek, de annál motiválóbb időszakot követően, - egy szép tavaszi napon, megjelent a Google Play-en a közkedvelt Menetrend Pécs alkalmazás.