MenetBrand

Továbbfejlesztett menetrendi adatok

Webes fejlesztéseket tettünk közzé 2023 novemberében.

Az elmúlt időszakban számos visszajelzés érkezett az univerzális útvonalakkal kapcsolatban, mindezért újra munkához láttunk és tovább pontosítottuk a generált útvonalakat.

Az informatikai rendszerünk egy egészen szenzitív pontjában értünk el újabb sikereket. A menetrend előállító rendszerünk 2020 évében kezdett el teljesen megújulni. A változás egyik legnagyobb feladata a végtelen mennyiségű komplex teszteset létrehozása és az eredmények validált alátámasztása volt.

A fejlesztés elsődleges és kizárólagos célja volt, hogy a menetrendek kapcsán elérjük az üzembiztos 100%-os statikai pontosággot. A webes rendszerünk a legutóbb mért adatok alapján 114 millió adatrekordot kezel és irányít napi szinten. Ekkora halmazzal dolgozni nem kis feladat, de nem is lehetettlen. Azonban helyenként itt-ott előfordulhatnak kisebb problémák, amiket igyekszünk záros határidőn belül kivizsgálni. Ez történt most is. Egy olyan feladat került elénk, ami kapcsán korábban azt hittük készen van.

A projekt örömére kiderült, hogy javítanunk kell a járatok által használt útvonalak tömörítési algoritmusán. A most publikált fejlesztés azt eredményezi, hogy jelentősen kevesebb útvonal fog megjelenni az alkalmazás megállóválasztó részében. A kevesebb jelen esetben egy szuper pozitív eset, mivel nem fog többé a felhasználó duplikált nyomvonalakkal szembesülni. Ezért könnyebbé és hatékonyabbá válik a megfelelő menetrendi útvonal kiválasztása.

Egészen pontosan az alábbi felületről van szó.

Felhasználási szempontból a mostani változást várhatóan csak az expert felhasználóink vették volna maguktól észre. A jó dolgok sosem alapértelmezettek. Ezért hát mindenki figyelmébe ajánljuk az egyre stabilabb és precízebb alkalmazásunk, amely országos lefedettséggel üzemel Magyarország egész területén. 🙂

További hírek