MenetBrand

Új alkalmazás verzió: 3.8

Mobilfejlesztéseket tettünk közzé 2023 november 28.-án.

Újdonságok

  • Települések specifikus támogatása
  • Település alapú megálló választó
  • Egyszersített megállónevek a Volán járatainál
  • Szakaszos megállók: pontosított jelölés a megálló választóban
  • Dinamikus járatok hibáinak korrigálása
  • Automatikus megálló választó továbbfejlesztése
  • Univerzális útvonalak: 100%
Települések egészen pontos ismerete
 
A mostani fejlesztés egy apró, de nagyon fontos újítása, hogy minden egyes megállónak pontosan ismerjük a valódi települését. Legyen szó megyeszékhelyről, vagy egy kisebb faluról. A megújult rendszerünk közel 4000 magyar településsel lett felvértezve, amely sokszor sok esetben, precízen ismeri a városon belüli régiókat is. Gondolva itt akár egy budapesti kerületre, vagy egy pécsi külterületre, mostantól minden az ismeretünkben áll.

 

Univerzális útvonalak: 100%

A napjainkban használt MenetBrand rendszere 2020 októberében indult el a teljes megújulás útján. Minden egyes fejlesztésünket az az új célspecifikáció ölelte át, miszerint képesen vagyunk és leszünk is piacvezető konstrukcióban nyomvonalakat tömöríteni. Ennek eredményét nevezetük el az első béta stádium után: Univerzális útvonalnak. Az alkalmazás működését a köré építettük fel, hogy a tömörített nyomvonalakat sikeresen tudjuk a megfelelő közlekedési szekvenciában prezentálni. Mindez komoly feladatokat és irdatlan mennyiségű tesztelést vont maga után. Itt-ott egészen pontosan a mostani verzióig még lehetett találkozni az alkalmazás megállóválasztó részlegében olyan A-B viszonylattal, amely hibásan volt rendezve. Mindennek az egyszerű válasza, hogy nem sikerült korábban sokadikra sem precízre beállítani a viszonylat egyszerűsítő és tömörítő algoritmusunkat. Ennek az amúgy már csak ritka esetben előforduló problémának mostantól egészen biztosan vége!

A kedvenc példánk a 1134-es Volán járat, amely nem kevesebb, mint 12 teljesen egyedi útvonalból áll össze Budapest és Siklós között. Végül ebből a 12 valódi útvonalból 1 darab Univerzális útvonal fog létrejönni, amely nem csupán kevesebb, egyszerűbb és kezelhetőbb, hanem megszüntet vele együtt minden korábbi hiteles redundanciát! Az útvonal tömörítő algoritmusunk ezennel hivatalosan is stabil fázisba lépett. Ennek egy következő hatalmas eredménye az lesz, hogy Magyarországra vetítve (a legutóbbi adatok alapján) 67%-os nettó tömörítési rátát leszünk képesek elérni. A közlekedési adatok tárolásának tekintetében mindez technológiai áttörésnek minősül, létrehozva ezzel egy teljesen új GTFS szabványt. A megújult menetrendi adatok a most bejelentett 3.8 -as alkalmazás verzióval lépnek érvénybe. 

Minderről később részletesen fogunk még írni🙂

Az 1. képen a korábbi alkalmazás verzió látható.

A 2. képen a megújult 3.8.0-ás kiadásunk látható,
ahol teljesen külön kezeljük az ismert településeket, valamint
helyes sorrendben jelenik meg a járat általános viszonylata is.

3.7.2
3.8.0

További hírek